Hvordan skal Superspirer oppnå suksess i markedet?
Superspirer har utviklet en ferdig testet (pilotprosjekt) en unik resept på produksjon av soyaplanter i et bærekraftig, energi besparende og skalerbar vertical farming konsept for i Norge. Helautomatiserte vertikale tårn gir oss muligheten til å til å skalere avlingen, mer allsidig produksjon og ikke minst, evnen til å dyrke under optimale forhold – 365 dager i året. Superspirer har IP rettigheter på vår unike resept og vertical farming oppsett for produksjon av soyaplanter, med mulighet til å ekspandere konseptet til internasjonale markeder.
Superspirer er et produksjonsselskap som skal selge soyabønner til industrien som foredler disse i Norge. Vi anser fiskefôr produsentene som de største sluttkundene.
Importen av Soya til Norge i dag er mer enn 1,5 millioner tonn per år.
Det er i dag ingen reel konkurranse i det norske markedet for produksjon av vegetabilsk fiskefôr. Superspirer blir «first mover» til å levere norskproduserte soyabønner i et marked som vil eksplodere i omfang. Kommersiell bruk av alternative ingredienser er allerede i gang i norsk lakseoppdrett. I 2020 sto nye ingredienser som insektmel og mikroalger for 0.4 % av de totale fôringrediensene i norsk oppdrett. Foreslåtte nye ingredienser er blant annet alger, insekter, blåskjell, gjær og bi-produkter fra annet dyrehold. Per i dag finnes det ingen enkel erstatter for soya, med 413 000 tonn brukt i norsk laksefôr i 2020. Det er store mengder importerte fôringredienser som Superspirer potensielt kan erstatte.
“Med hjelp fra strategiske partnere skal vi komme i posisjon til å ferdigutvikle Superspirer konseptet. Sammen skal vi tilby fiskefôr produsentene et bærekraftig og konkurransedyktig Norsk produkt.“
Claus Seeberg, Styreleder